The first and second clues imply that the 6 is not part of the number. The third clue then implies that 2 and 9 are parts of the number. Now the first clue implies that 2 is the last digit of the number, and the third clue implies that 9 is the first digit of the number. Finally, the second clue implies that 4 is the second digit of the number. Therefore, the number is 942.
Answer: Roll the the two cylinders on the ground. The hollow one will roll farther than the solid one, since it will have higher moment of intertia.
In a class, fourteen of the kids are girls. Eight of the kids wear blue shirts. Two of the kids are neither girls or wear a blue shirt. If five of the kids are girls who wear blue shirts, how many kids are in the class?
First Village = A
Second Village = B
Third Village = C
Fourth Village = D
Distance between B and D = 40km
=> Distance between B and C + Distance between C and D = 40km
=> Distance between B and C + (Distance between B and C - 10) = 40 km
=> 2 * Distance between B and C = 50km
=> Distance between B and C = 25km
Therefore distance between C and D = 15km
Thus, distance between A and D = 60 + 15 = 75km
In order from left to right: neutrophil, monocyte, basophil, lymphocyte, eosinophil.
Answer: Left one!
24 triangles in total!
1) Max, Vampire, Reese's
2) Jane, Witch, Snickers
3) Andy, Skeleton, M&M's
4) Sam, Devil, Milky Way
5) Pam, Cat, Starburst
Using numbers from 2 to 20, can you completely fill the figure above with two rules?
1 - The difference between two adjacent numbers should be more than 4.
2 - The number inside the yellow hexagon must be prime.
Spot the difference!
A man desired to get into his work building but he had forgotten his code.
However, he did recollect five pieces of information
-> The sum of the 5th number and 3rd number is 14.
-> The difference between the 4th number and 2nd number is 1.
-> The 1st number is one less than twice the 2nd number.
->The 2nd number and the 3rd number equals 10.
->The sum of all digits is 30.
* 8 + 6 =14
* 5 - 4 = 1
* 7 = 2*4 - 1
* 4 + 6 = 10
* 7+4+6+5+8 = 30
A man has to get a fox, a chicken and a sack of corn across a river. He has a row boat and it can only carry him and one other thing.
If the fox and the chicken are left together, the fox will eat the chicken.
If the chicken and corn are left together, the chicken will eat the corn.
How does the man do it?
The man and the chicken cross the river, (the fox and corn are safe together), he leaves the chicken on the other side and goes back across.
The man then takes the fox across the river and since he can't leave the fox and chicken together, he brings the chicken back.
Again, since the chicken and corn can't be left together, he leaves the chicken and he takes the corn across and leaves it with the fox.
He then returns to pick up the chicken and heads across the river one last time.
John and Mary have fallen in love. John wants to send Mary a ring through the post but in their country of Kleptopia, any package that is not locked will have its contents stolen. John and Mary have plenty of padlocks but neither has the other's key. How can John get the ring safely to Mary?
John sends Mary a box with the ring in it and one of his padlocks on it. Upon receipt Mary affixes her own padlock to box and mails it back with both padlocks on it. When John gets it he removes his padlock and sends the box back to Mary. Mary has the key for her own lock and can now access the ring.
You’re standing in a hallway with three light switches on the wall, each of which turns on a different lamp inside a closed room. You can’t see inside the room, and you can’t open the door except to enter the room. You can enter the room only once, and when you do, all the lamps must be turned off. How can you tell which switch turns on which lamp?
Turn on the right switch and leave it on for two minutes. After two minutes, turn on the middle switch and leave it on for one minute. When that minute is up, turn off both switches and enter the room. One light bulb will be hot (1st switch) and one will be warm (2nd switch). The cold bulb will correspond to the switch you didn’t turn on.